Wednesday, April 30, 2014

uses and benefits of lemon oil

uses and benefits of lemon oil U aromaterapija Limun eterično ulje ima širok spektar izuzetne upotrebljivosti . Limun priziva slike svježine i čistoće i sunce i limunadu .

Istraživanje koje je sproveo Jean Valnet , MD , pokazali su da je eteričnih ulja ispari Lemo koji može ubiti meningokokne bakterije ( meningococcus ) u 15 minuta , tifusa bakterija u jedan sat , Staphylococcus aureus u dva sata , a klice koje uzrokuju upalu pluća ( pneumonija ) u roku od tri sata .

Čak i rješenje od 0,2 % eteričnog ulja limuna može ubiti difterije bakterija u 20 minuta i isključite TB bakterije . Ovo antiseptik svojstva će trajati dvadeset dana . Ova osobina je sklon da uništi klice u zrak u prostoriji u bolnici , čekaonicama , i škole . To je posebno efikasna da neutrališe neprijatne mirise na tijelo patnje bolesnika od raka .

Eterična ulja su esencijalno ulje limuna sa visokim vibracijama , porediti sa piskavim zvižduka . Sandalovine stabala , u odnosu , zujanje kao pčele koje mucaju . Eterična ulja s visokim vibracijama ohrabrujuće , pogotovo za nekoga ko može postati psihološke kelelaham .

Limun daje osjećaj topline i zabavan za intelektualne . Iako je ovo esencijalno ulje limuna i fizički i psihički , ovo ulje potiče mnoge misli , poboljšati koncentraciju i sposobnost da se zapamtiti .

Istraživanje mozga koji se odnose na efekte parfema utvrdio da je eterično ulje limuna omogućuju naročito hipokampus . Istraživači University u Japanu je utvrdio da određene arome u uredu okruženju koje širi dramatično poboljšati mentalne preciznosti i koncentracije .

Eterična ulja limuna širenja proizvodi 54 posto manje grešaka . Kada je miris difuzno prilikom testiranja , procjene se povećava na 50 posto . U drugoj studiji limuna eteričnog ulja pokazala da ove supstance imaju antidepresiv efekte .

Studija Mie University 1995 je utvrdio da citrus mirise poboljšati imunitet , izazivati ​​opuštanje i smanjenje depresije . Eterično ulje limuna je imuno stimulans . Ova supstanca povećava belih krvnih zrnaca , poboljšava mikrocirkulaciju i antiseptik tvari .

Limun eterično ulje se sastoji od 68 posto d- limonene , snažan antioksidans . Limun ima ORAC ( Oxygen Radical kapacitet apsorpcije / Oxygen Radical kapacitet apsorpcije ) je oko 6619 ( TE / L ) . Jedinica TE / L se izražava kao mikromol troloks po litri . D - limonen široko studirao za njegovu sposobnost za borbu protiv rasta tumora u više od 50 kliničkih studija  benefits of lemon in your water.

No comments:

Post a Comment