Wednesday, April 9, 2014

effects of green tea extract capsules

effects of green tea extract capsules Зелен чај одамна стана здрава за пиење за повеќето луѓе од целиот свет се должи на придобивките од екстракт од зелен чај содржани во него. Зелениот чај содржи различни супстанции, кои се навистина корисни за вашето тело. Тие вклучуваат chetachins и полифенол , како што б bioflavonoid и антиоксиданти. Овие супстанции се бори против слободните радикали кои предизвикуваат разни болести, како што се ракот . EGC ( epigallocatechin галат ) антиоксиданс е многу реализирање во борбата против слободните радикали. Следниве многу придобивки од екстракт од зелен чај.

Ви помогне да слабеете
Ако се чувствувате уморни од борбите за губење на тежината , можете едноставно да пијат зелен чај редовно. Можете да имате една од придобивките од екстракт од зелен чај да ја изгуби својата тежина . Како што претходно рековме , екстракт од зелен чај содржи ECGC антиоксиданс. Оваа супстанца се ограничува на негативните ефекти од пушењето и масни диети. Ако консумираат екстракт од зелен чај редовно, вашето тело ќе биде во можност да се зголеми процесот на термогенеза и стапката на метаболизмот на мастите . За возврат, екстракт од зелен чај ви помага да изгубите тежина, и тоа е безбедно . Екстракт од зелен чај не предизвикува зголемување на срцевиот ритам и не предизвика вашите чувства на анксиозност. Значи, тоа е безбедно да се консумираат зелен чај секој ден. Особено, тоа може да направи да се чувствувате сити и те обесхрабри од јадење. Значи, ако сакате да изгубите вашата тежина , зошто не почнете за пиење секој ден ?

Намалување на холестеролот и крвниот притисок
Другите предности на екстракт од зелен чај се за намалување на холестеролот и крвниот притисок. Екстракт од зелен чај е способен за намалување на холестеролот , особено лошо еден (ЛДЛ) предизвикува згрутчување на крвта . Таа, исто така ви помага да се намали ризикот од појава на мозочни удари и срцев удар. Зелен чај , исто така, го зголемува производството на добриот холестерол (HDL). Добар холестерол ви помага да ги отстраните зла во артериите , што ги прави повеќе еластична. Како резултат на тоа , тоа ви помага да се спречи од срцеви болести. Оние кои имаат висок крвен притисок ( хипертензија) , исто така, може да се намали ризикот од конзумирање на екстракт од зелен чај.

Контролата на крвниот шеќер ниво
Можете исто така да уживаат други бенефиции на екстракт од зелен чај како што се контрола на шеќерот во крвта. Екстракт од зелен чај полифеноли содржи дека е во состојба да се намали износот амилаза произведени внатре во вашето тело . Амилаза е ензим кој ви помага да ги конвертирате скроб во шеќер. Конзумирање зелен чај редовно, секој ден ќе ви помогне да се намали нивото на крвниот шеќер . Како резултат на тоа , тоа ќе ви помогне да се спречи од страдањето дијабетес.

No comments:

Post a Comment